onsdag 15 oktober 2008

Dagens uppryckning

Idag växlar vädret mellan duggregn och skurar och däremellan skittrist. Idag, eller närmare bestämt alldeles nyss var det också premiär för regntäcke på Hedda.
Hon har ju sedan hon flyttade hem hit med önskvärd tydlighet visat att vi är satans avfällingar varje gång vi tar ut henne i regnväder. Vi tänkte därför bättra på våran popularietet genom att inhandla ett stycke regntäcke i chickt svart med moderiktiga tassavtryck på vardera sida. Att själva inhandlandet inte skedde i den hippa hundbutiken utan på Rusta hoppas vi att hon kan bortse från (ibland kan vi se en glimt av överseende i henne med).
Idag var det då dags då jag tyckte att regnmängden förtjänade ett käckt det-finns-inget-dåligt-väder-bara-dåliga-kläder och så in med valpen i täcket. Det gick faktiskt ganska bra, över förväntan till och med. Inget gnyende, inget rullande, inga dödande blickar.
Till en början vaggade hon fram som en gravid anka, men efter bara några minuter uppförde hon sig som den hyffsat normala hund hon vanligen är.

Alla behov utfördes i lagom takt och det var inte det vanliga panikrusandet tillbaks till hemåt som vanligtvis sker.
Jag tror minsann att vi har gjort vad man kan kalla ett kap.

0 kommentarer: