torsdag 4 december 2008

Tvärvägran

När vi gick på valpkurs med våran utomordentligt envisa och egensinniga hund fick vi en vecka i uppdrag att lära våra valpar ett så kallat cirkustrick. Jippi tänkte jag och såg samtidigt all form av fritid försvinna i ett nafs.
Hedda gillar nämligen inte sånt, inte alls. Hon lärde sig sitt, stanna och kom i rasande fart, men så fort vi försökte med något åt det mer humoristiska hållet tvärvägrade hon. Hon tittade på oss som om vi vore helt slut i huvudet och sedan gick hon och lade sig med ett ben istället. Alltså inget hon verkade vilja befatta sig med.
Vi fick i alla fall en lista på trick som man kunde börja med och uppgiften var att lära sig ett av dessa. Det var tunnelgående mellan benen, rulla runt, hoppa upp i famnen (jo, tjena. Hedda är inte ens i närheten av att kunna ta sig upp i soffan själv) ligga på rygg och spreta med benen (som av någon outgrundlig anledning kallades "så gör flickorna i Paris"). Det var misslyckande, efter misslyckande, efter misslyckande.
Men till slut fick vi lite hopp, efter många om och men gav hon vissa indikationer på att hon kanske skulle kunna tänka sig att möjligtvis jobba lite med ett visst trick.
Vi kämpade, vi mutade, vi berömde. Och till slut.... tadaaa!

9 kommentarer:

anna

tadaaa! bernie kan inte heller så många trick, men han kan hoppa! upp i sängen/soffan/bilen utan problem, och han är duktig på att vänta på tillåtelse. fast tar det för lång tid så gnäller han för att kolla att vi inte har glömt honom. :D annars är hans partytrick high five för en ostbåge!

Bilder bland annat

Oh, vilket partytrick! Det måste vi nog lära Hedda också, det enda hon kan nu är att rapa gästerna i ansiktet (högst självlärt). :D

B´s andra matte (Dannie)

Men hallå där! B kan fånga en godis i luften när man droppar den rakt ner på honom, han kan ligga fint och så kan han puss! Puss lärde ju Anna honom, lustigt att hon glömde. hehe. Han kan "tass" och så kan han krypa tydligen. Men det har han bara gjort två ggr. och så kan han apportera.

För övrigt så frågar nog Bernie chans på Hedda ser det ut som här bredvid datorn. De är otroligt lika i väldigt många vinklar!

jag försökte lära B sitta sådär fint som Hedda, men han blir så himla skraj när det lutar minsta bakåt om han sitter på rumpan. fegisen :)

Vita filtar är för övrigt the shit med en vit hund.

anna

nu fick jag skäll! bernie kan ju en massa trick när vi (jag) tänkte efter, den bästa är nog puss! och sitt, ligg, high five, tass, vänta, fisa så man dör, duscha, få frallafnatt, mysa näranära, jo han kan ju en hel del! men puss, den är bäst :D och när det kommer till ostbågar tror jag han kan göra allt....

Bilder bland annat

Låter som att Bernie bemästrar de allra bästa tricken. :D
Här är det fortfarande lydnadsbiten och inte trickbiten som går bäst. Fast nu har vi kommit hem från en sväng till stugan och där visade damen upp sin analkandes tonårstrots minsann. Blir spännande att se hur det här ska sluta. :D

Lisa & röda

Hedda var nog bland det sötaste jag sett i bulldoggsväg.

Tack för titten!

Ha en fin lördag/Lisa, Rut & Gunda

Bilder bland annat

Ja, jag kan inte annat än att hålla med. :D
Men jag måste säga att ni också har fantastiskt fina hundar! Dogues de Bordeaux är lite av en favoritras här hemma.

Dannie (Bernies andra matte)

Men?! Jag skrev ju en superlång kommentar!? Bla där anna fick skäll eftersom B kan en massa och så frågade B chans på Hedda :)

Men den kommentaren kom aldrig fram alltså?

Bilder bland annat

Oups, jag måste ha missat att publicera den. Sorry!
Men nu är den uppe. :)
Och ja, vita filtar (eller som i vårat fall ett överkast) är superbt. Svarta strån hittar vi bara i sängen efter morgonskakningarna. :D