onsdag 3 december 2008

Jag spelar schack med döden

Jag har blivit gammal. Blott 27 år gammal närmar jag mig döden, eller i alla fall pensionsåldern.
Det började i helgen när vi var hemma hos mina föräldrar. Vi satt alla i vardagsrummet och kollade på På Spåret samtidigt som jag läste ICA-Kuriren (hör ni varningsklockorna få frispel?) när jag kom på den. Tanken. Jag vågade knappt yppa den men efter att noga ha övervägt det viskade jag till min man bredvid ( som jag dumt nog trodde skulle vara frisinnad)

- Du, den är ganska bra den här tidningen... jag skulle faktiskt kunna tänka mig en prenumeration.
Mannens respons blev rätt och slätt, ett asgarv. Sen fortsatte han med att skratta, fnissa lite och sen med diverse hånfulla ord trackassera min uråldriga natur.
Det har fortsatt sen dess, pikarna om min nya favorittidning (näe, det är faktiskt fortfarande Nylon, Grafik, Cap&Design, Form, Sköna Hem, Bon samt min all time favourite - Darling, men ändå). Och tro det eller ej, nu har jag nya aktiviteter på g som måste klassificeras som ganska tantiga.
Ett ord, julbak. Jag har sedan jag flyttade hemifrån aldrig bakat enbart för att julen var nalkande. Jag har ibland tänkt tanken men det har alltid kommit nåt i vägen, som fyllefester, vanliga fester eller diverse andra "get togethers".
Nu dock, nu är stunden kommen. Det ligger nämligen en stor, fet, brun och alldeles förträffligt välsmakande pepparkaksdeg i kylen. Den skapades, inte för att det är gott, utan för att det är så det ska vara. Innan jul ska man ju baka, eller hur?
Jag vet inte varför jag plötsligt fått dessa tvångstankar om att man bör spendera tiden innan jul med händerna geggiga av diverse sockriga substanser, men nu är det i alla fall så. Jag antar att vuxenlivet kom i fatt mig till slut.
Det slutar inte där heller, på planeringslistan finns även knäck, fudge, tryffel och andra ätbara ting som jag inte ens kommer ihåg namnet på. Allt made from scratch, så klart.
Det börjar bli lite mycket, den här nya tyngden av innan-julen-ansvaret. Bäst jag sätter mig ner och tar ett litet glas av våran egenhändigt smaksatta julrom.

0 kommentarer: