fredag 28 november 2008

Bye bye

Nu drar jag upp till Linköping och föräldrarna, så det blir nog inget mer bloggande i helgen. Frågor som skickats till info@konstbyk.se kommer dock besvaras som vanligt.
Ha en fin helg!

Problem med julklapparna?

Nu är det fraktfritt i butiken fram till jul. Beställ canvastavlor innan den 5:e december och tavlor på fotografiskt papper innan den 16:e december för att garantera leverans innan jul.
Här är några av motiven du kan ge någon kär person, eller varför inte dig själv?
Välkommen in till Konst by K.









torsdag 27 november 2008

Hur det gick

Nu har jag äntligen avgått med segern efter (vad som känts som) timmar av fajt med vår värdelösa router om huruvida min dator behöver internet eller ej. Efter lite hot och kabelbyten kom vi överrens om att jag hade rätt. Såå rätt.
Origamin då. Det gick väl sådär. Efter ett antal misslyckade försök (här snackar vi katastrofdåligt) hittade jag ett mönster som påminde väldigt mycket om något vi pysslade med på lekis. Den lyckades jag med. Så jag gjorde flera stycken.
En fågel med något förvirrat utseende blev det också innan jag gav upp och blandade mig en drink i stället.
Piffigt.



Lallande fåne.... moi?

Släng dig i väggen Mensa-testet, du var en fis i rymden (jag var faktiskt väldigt imponerad av mig själv efter det där testet, bara två fel), för aldrig har jag känt mig så dum som jag gör just nu.
Känner du att du har lite för bra självförtroende? Löser du problem lika enkelt som du byter trosor? Kommer dina vänner och ber dig om korsordshjälp? Jag har metoden som genast tar dig ner på jorden samt ytterligare ett antal meter ner under ytan. Origami!

Jag håller nämligen på att förbereda för ett litet sidoprojekt, och som förberedelse tränar jag på att vika lite snygga fåglar, blommor och andra simpla saker. Fy för i farao vad svårt det är!
Lyckas jag ta mig levande ur det här så kommer bilder på kaoset under dagen, men bli inte förvånade om ni aldrig ser mig igen. För då sitter jag inspärrad nånstans med dregel i ena mungipan samtidigt som jag dunkar huvudet i väggen och förbannar mig själv för att jag gav mig in på detta mission impossible.
Lev väl.

onsdag 26 november 2008

Dagens "men lämna mig ifreeed"





15 minuter

Det här var en testbild som jag tog till söndagens tävling, men som inte fick vara med. Hittade receptet i en av alla mina kokböcker (för det har jag... i överflöd) och heter i sin helhet "Kanel- och citronpanna cotta med karamelliserade päron".
Chansen att denna ädla rätt skulle tillagas i detta hem är dock ungefär lika med noll. Dels för att det är gelatin i, men också för att det i detta hushåll mest bjuds på lite.... mer simpla saker, som kladdkaka och smulpaj. Det kan jag i alla fall säga, jag är en jäkel på kladdkaka.
Nu ska jag äta majskolvar.


tisdag 25 november 2008

Granar och piroger

Dagen har varit hemskt trevlig hittills. Vi tog en tur till våran, vad ska man kalla den... rustika stuga. I våra tankar är den nyrenoverad, uppiffad och tillbyggd både här och där, men i verkligheten ser den ut precis likadant som den gjort de senaste 40 åren.
Jag tycker den är väldigt charmig.
Snö var det där också. Inte så att man hoppade av glädje kanske, men tillräckligt för att det skulle smyga sig in lite väta i mina Adidas. Hunden drabbades av totalt glädjefnatt och rusade runt bland blåbärsris och bokträd, smått mirakulöst lyckades hon undvika att rulla ner för branten ned till sjön.
Och jag fick såga gran! Sen stod jag och sniffade på snittytan med en salig min och barndomspirr i kroppen. Nej, jag är inte knäpp, bara lantis.
Kvällen ser också ut att bli alldeles förträfflig med pirogdeg på jäsning och nyklippt man.
Jag är nöjd.

Dagens iakttagelser







måndag 24 november 2008

Dagens iakttagelser









Den sista måltiden

Har kollat igenom de bidrag som lämnats in till Mettes tävling (vill du göra det samma går det bra här) och det är riktigt underhållande. Det är nämligen en hel del som har, i likhet med mig, jämställt 15 minuter med pizza. Det är bilder på pizzakartonger, pizzerior, skyltar och så min pizzameny. Beror det på den ofantliga mängden pizza vi äter eller på det odödliga "15 minuter-en kvart"?
I Tidaholm där jag bodde några år fanns det ungefär femtioelva pizzerior per capita (och lika många frisersalonger), inte lustigt att svenska folket har pizza i huvudet.
Hur som haver så var det en jätterolig tävling och det är väldigt många fina och fantasifulla bilder som lämnats in.
Tack för en rolig söndag Mette!

söndag 23 november 2008

Mettes tävling - the resultat

Nu är bilderna inskickade och detta är resultatet. Förutom första serien som blev sjukt dålig är jag nöjd (jag får skylla på mensvärk, lågt blodsocker och bakfylla... jag drack faktiskt lite starkglögg igår). Vill du läsa om tävlingen kan du göra det här.
Ledordet man skulle fota står över bilderna (3 serier med 3, 3 samt 4 bilder i varje).



Självporträtt


Favorit


En god vän


All colours are beautiful


Balans


Söndag 23 November 2008


Dröm


15 minuter


Tack


Min personliga hälsning

fredag 21 november 2008

Freakshow

Igår när jag borstade tänderna kom jag på att det var ganska länge sedan jag var hos tandläkaren. Ska man vara petig så kom jag på det när jag såg min saknade tand längst bak i munnen.
Min saknade tand väcker nämligen en hel del uppmärksamhet varje gång jag ligger där i tandläkarstolen och gapar, stirrandes upp mot diverse underhållande planscher (bäst är den tecknade friidrottscenen med massor av små figurer, sämst en blomma). Efter att ha petat, spolat, sugit och åsamkat mig diverse andra obehag brukar alltid följande konversation hållas:

- Du saknar en tand där ser jag.
- Jaa...
- När drog du ut den?
- Näe, jag har inte dragit ut den.
- Va?
- Nej, jag har aldrig fått nån tand där.
- Va?
- Nej.
- Jag måste kolla i dina papper...
- Ok.
- Ha... det verkar som att du har rätt.
- Eh, ja.
- Vad intressant hörredu.
- Mmmm.
- Jag måste nästan visa de andra. Sture, Anna, Kicki, Bettan, Lotta... kom får ni se! Jag har en patient som saknar 3.7:an!
- Hmm.
- Det är väldigt ovanligt förstår du.
- Jo, jag har hört det några gånger.

Som sagt, det var ett tag sen jag var hos tandläkaren. Frågan är om det inte kan dröja ett tag till.

torsdag 20 november 2008

Blåsig promenad i Tylösand











Dagens iakttagelser





onsdag 19 november 2008

Dagens iakttagelser







Bästa lunchen

Jag måste äta mer majskolvar, det är ju sjukt gott!
Koka 6-8 minuter och servera tillsammans med smör och örtsalt.
Gött!

Nyhetsbrev

Har just skickat iväg nyhetsbrev till mina prenumeranter. Vill du också ha nyhetsbrev med nyheter och erbjudanden, anmäl dig här.

tisdag 18 november 2008

Just nu

Jobb, jobb, jobb. När det är för mycket har jag en förmåga att dra en gammal filt över mig, poppa popcorn och kolla på nån gammal såpa, men inte idag inte. Flitens lampa lyser starkare än ett fyrtorn och fingrarna knappar på tangenterna, färgnivåer ställs in och pressreleaser skissas på.
Jag hör att det regnar utanför men att se det är lögn i helskotta (förutom det faktum att det är mörkt som i graven då). Våra fönster är nämligen hopplöst skitiga och bortom räddning sen det var några killar här och spolade samt målade fasaden för en halv evighet sedan. Fasaden är numera kanonfin, all smuts emigrerade dock till våra fönsterrutor och det är tvärkört att få bort det. Jag har gnuggat tills fingrarna blödde och axeln gick ur led (nåja). Nån som har tips på hur man får bort det?

Nu ska jag roa mig med lite Hans af Klas innan jag sätter igång igen.

måndag 17 november 2008

... och ännu fler illustrationer

Som ni hittar här



Bad things

Jag har fått en hang up på amerikanska södern den senaste tiden. Aldrig tidigare har jag lyssnat på sådan här musik, men den här låten är banne mig helt fantastisk! För att fortsätta med superlativen älskar jag även klippet i sig, dvs "the opening credits" (vad tusan heter det på svenska?) till HBO:s serie True Blood. Kärlek!

Casablanca

Måndag igen, denna gång en kylig en. Bildade man en tunnel med händerna och enbart tittade på de få frostfläckarna som fanns i gräset ute kunde man låtsas att det var riktig vinter. Det brukar jag låtsas en hel del.
Helgen gick i drinkarnas tecken, eller rättare sagt funderingar kring drinkar. Mannen var i Tyskland förra veckan och fick med sig diverse flytande vätskor hem, så nu har vi prestationsångest över att bara göra fantstiskt, underbart goda drinkar.
Jag måste säga att jag lyckades med denna:

Casablanca

  • 4 cl rom
  • 2 cl Malibu
  • 4 cl mjölk
  • Ananasjuice
  • 1 cl Grenadine

Skakas

Jag är löjligt förtjust i kokos och ananas.
Sen har julefriden börjat byggas upp med hjälp av glöggen vi köpte, dvs Blossas samling med deras "Special editions". Reslutatet hittills; Havtorn = god, Vinteräpplen = totalt odrickbar (den var verkligen vidrig), någon annan = bortglömd.

Nu ska veckans arbete dras igång.

fredag 14 november 2008

Nya illustrationer hos Konst by K

Dessa hittar du här.