onsdag 30 april 2008

Bara axlar

Lyssnade på bröllopet i P3 i morse och blev lite rörd, lite avundssjuk och lite sentimental. Man borde få ha bröllopsfest varje år. Fest och glamour, skumpa och tårta, tal och goda vänner på sitt allra bästa humör.
Och jag vill köpa ny bröllopsklänning, allra helst vill jag köpa ny bröllopsklänning.


Min Olle

Äntligen fick jag iväg min fina Olle Eksell-plansch till inramaren. Den hade hunnit bli upptejpad på väggen, ihoprullad och utrullad samt lite skrynlig på sina ställen. Nu pryder den sin plats ovanför skrivbordet och inte en enda skavank syns... nästan i alla fall.
Den är så fin.

tisdag 29 april 2008

Dagens iakttagelser




Pink stripes

Att en klänning kan vara så sockersöt.

måndag 28 april 2008

Dagens inköp

Tog en promenad till torget i värmen och köpte onormalt stora citroner, en enorm ananas, fina gröna äpplen, lite morötter och en rejäl bit ingefära.
Nu ska här ätas ananassmoothie, det är sommarkärlek det.

Vårtår

Nu är det hela 27 grader utanför skuggan, fåglarna kvittrar, solen bländar och någon klipper en gräsmatta utanför jag inte ens visste fanns där.
Vad passar bättre då än att ge sig ut på promenad i vårskorna?

Bilder bland annat

20 grader ska det bli idag. Jag sträckte ut handen genom fönstret förut, men det kändes inte så värmande. Enligt termometern (där man bara ser rätt grad om man kisar) är det dock redan 16 grader, så jag kanske får tro på att det ska bli så varmt då.
Har ägnat en del av morgonen åt att fotografera saker och ting som jag tycker väldigt mycket om just nu. Det slutade med vatten, en woodoodocka jag tillverkade under min tid i England, en väldigt sliten Berså-kopp inköpt utanför Tidaholm, två kottar insamlade i min barndomsskog samt ett fotografi på en okänd yngling, upphittad i mammas byrålåda.
Nu är det 24 grader i solen... om man kisar.

söndag 27 april 2008

Påverkan

Illustrerandet fortsätter, och fortsätter.... och fortsätter. Har kommit in i en riktig teckningsfas, mina gamla lärare skulle vara stolta.
En del konstnärer/designers/formgivare kan ju bara skapa om de är påverkade av något, alkohol, droger eller dyligt. Jag har nog upptäckt min musa, socker. Jag lider fortfarande av sockerchock efter gårdagens Rocky Road, och jäklar vad jag skapar.

fredag 25 april 2008

Fredagsinköpet

Har varit sugen på att köpa en sådan här burk ända sedan jag såg en i ett inredningsreportage hemma hos Emma Hamberg för en herrans massa år sedan. Imorgon slutar den sina dagar i ett recept på Rocky Road, men fram tills dess ska jag njuta av burken. Den är ju så jäkla snygg med sin blåa etikett och det vita kletet inuti.

Fredag, härliga fredag

Fler illsutrationer, kanske lite fotande, lite mer redigeringsarbete, helgstädning och god mat. Men vi kör igång med en riktig röjarlåt, Somewhere else med Razorlight!
Vad står på erat schema?

torsdag 24 april 2008

Birdie nam nam

Illustrerandet fortsätter. Har i detta nu 5 blivande tavlor som jag är riktigt nöjd med. Har tänkt att det ska vara 7-8 stycken klara innan jag öppnar Konst by K - Illustration.
Så länge, en liten sneak peak, ytterligare en jätteförstoring.

Drömmer mig bort i min skrivbordsskog

I väntan på nästa inspirationsattack.

Små svarta varelser

Nu är ju det här ingen modeblogg, så det här inlägget kommer inte handla om kläder. Däremot om ett klädesföretag, eller rättare sagt, deras grafiska profil. All min kärlek till Monki för deras fantastiska illustrationer, skapade av Marisa Fjärem. Kolla in hennes portfolio för flera storverk.












Bild från Monki

onsdag 23 april 2008

1999,43%

Detalj av dagens arbete. Framgår det att jag tycker om att pilla med små, små detaljer?


Jag, en mördare

Dags att sätta igång med livräddningsförsöken.

tisdag 22 april 2008

Tävlingsvinnarna!

Det har varit jätteroligt att läsa era motiveringar och det var så klart svårt som tusan att välja en vinnare. Men, nu är det ändå klart och vinnaren av tavlan är Lena med sin fina rad.

Tavlan får mig att lyfta, ger tanken luft och lusten att vilja!

Poetiskt så det förslår. Stort tack och grattis!
Vinnaren av trisslotterna är Lovisa, stort grattis till dig med!

Vinnartavlan






















Fler tävlingar kommer, så det är bara att hålla utkik!

Ett annat jag

Fick i uppdrag att rota igenom en av alla lådor och kassar innehållandes mitt liv. Eller i alla fall mitt liv som det var. Alla tusentals saker jag samlade på mig fram tills jag fyllt 23 och som nu står och samlar damm.
Aldrig trodde jag väl att det skulle gå att göra sig av med någonting därifrån, det var ju jag. Blandbandet som aldrig mer kommer att spelas, boken som tappades i badkaret och som numera ser ut att vara besläktad med en murkla, lappen som skickades under en lektion av min då bästa vän, som jag nu inte pratat med på 8 år.

Men saker flög all världens väg, det var inte alls så svårt. Nästan lite befriande, eller rättare sagt väldigt befriande. Lättast av allt att slänga var mina gamla krokier. Nog för att jag kom ihåg att jag var kass på kroki, men att jag sög så mycket? Förhoppningsvis har en förbättring skett under de år som jag nu hållit mig undan denna konstform.

Det som sparades var foton. Bilder på vänner, kärlekar, ting. Fotografier skulle jag aldrig kunna slänga. Blev nostalgisk och lycklig när jag hittade några gamla favoriter, polaroidbilder tagna under Bo01 i Malmö. Jag älskar dem!

måndag 21 april 2008

Och störst av allt är kärleken



25 timmar kvar

Imorgon klockan 20:00 presenteras vinnaren i tävlingen. Lämna ditt bidrag här.

Lite snabba bilder från helgen





Back in town

Sitter nu och laddar över x antal hundra bilder till datorn, tack gode gud för digitalkameran.
Helgen har varit produktiv, vårvädrig, svettig och uttömmande. Är det en sanning som har slagit mig i huvudet om och om igen i helgen så är det att en naturfotograf behöver kondition. Efter att ha släpat mig upp och ner för ett berg i flera timmar har jag upptäckt att är det nåt jag saknar för tillfället är det just det. Nu hade jag visserligen på känn att jag var totalt otränad för bergsklättring, men spaghettibenen och blodsmaken i munnen förtydligade den insikten.
Nästa projekt tror jag får bli på plan mark, eventuellt nedförsbacke.

När jag kom tillbaka till stan tröstade jag min sargade kropp med några avsnitt Skins. Har ni inte sett denna geniala, fantastiska (superlativen kan fortsätta för evigt) serie så har ni verkligen missat nåt. Rolig, sorglig, äcklig, hemsk och underbar. Solklar topp 3 bästa ungdomsserie någonsin, tillsammans med Mitt så kallade liv och Nollor och Nördar.


fredag 18 april 2008

Lost

Idag drar jag iväg på en helg i fotografins tecken och återvänder förhoppningsvis med många fina nya motiv. Återkommer på måndag, men ska försöka att blogga lite under helgen ändå.
Nu är det dock stresspanik som gäller eftersom den förbaskade i-poden har behagat försvinna just när jag behöver den som mest. Konspirationsteorierna har börjat ta form i mitt huvud (mest som en ursäkt för att jag inte lyckas hålla ordning på mitt bohag).
Jag har hittat hörlurarna i alla fall, man får väl nöja sig med det lilla.

Fortsätt att skicka in bidrag, på tisdag dras en vinnare!

torsdag 17 april 2008

Bär och bidrag

Kan det bli mer somrigt än så här? Förutom då att bären inte är plockade på sommarängen, utan kommer från Willys frysdisk. Iskalla, stelfrusna och frostbitna kyler de ner min gröt på morgnarna. Men snart ska jag hämnas. Snart ryker de all världens väg till förmån för egenhändigt uppspårade och plockade bär. Jag längtar!
För övrigt är det jättekul att läsa era bidrag, keep them coming! Tävling i 5 dagar till. :)

onsdag 16 april 2008

Vinnartavlan in action

Tävling i inlägget nedan.

tisdag 15 april 2008

Tävla med Konst by K

Nu har du chansen att vinna en tavla från Konst by K, till ett värde av 2800kr. Tavlan har en minimal (ca 1mm) vit kant, men är annars felfri. Vill du vinna "Into the Blue" är allt som behövs en motivering i kommentatorsfältet, fyndigast vinner.
Har du en blogg är du välkommen att kopiera bilden nedan och tipsa om tävlingen, du är då även med i utlottningen av 4 stycken trisslotter.

Tävlingen håller på en vecka och vinnare dras nästa tisdag klockan 20:00.

Ta chansen att bli ett konstverk eller många tusenlappar rikare!


(Era motiveringar hålls dolda tills tävlingen är avgjord)

Nyheter från Konst by K

Nu går det även att betala med kort hos Konst by K. Det firas med fri frakt av alla tavlor som beställs innan 30:e april. Gäller inom Sveriges gränser.

Papper o penna

Objektivshopping, solsken och Sköna hem genom brevinkastet, dagen kunde ha börjat sämre. Fortsättningen kommer att ägnas åt skissande, på papper. Känns som det var väldigt länge sedan jag ägnade mig åt annat än digitalt dito, så det ska bli skoj.
Glöm inte att titta in under kvällen, då händer det grejer. :)

måndag 14 april 2008

Idag och imorgon

Såsen i skallen vägrade att ge med sig och jag har nu vandrat omkring hela dagen i ett smärre komaliknande tillstånd. Har trots det lyckats uföra de arbetsuppgifter som stod på "att göra"-listan, så jag är riktigt stolt över mig själv.
Nu är det matlagning och hockey som väntar. Mina nerver lär ha slagit knut på sig själva redan efter första tekningen, men det är det värt.
Imorgon händer det grejer här i bloggen, håll utkik under kvällen!

Muu

Och jag som trodde att man skulle vara pigg efter en helg med vila, rekreation och kladdkaka. Silly me.
Nu när jag sitter här med såsigt huvud och trötta ben tänkte jag ändå komma med ett tips. Hittade den här sidan lagom till vårat bröllop förra året, lyckan visste inga gränser när jag upptäckte ännu en liten detalj jag kunde lägga ner tid och pengar på. Bilder på mig och mannen omvandlades snabbt till små klistermärken som fick pryda mormorskolorna på godisbordet.
Jag hör ju hur besatt jag låter, men till mitt försvar har jag aldrig sett en skål godis försvinna så snabbt.
Massor av andra spännande saker kan du trycka upp hos Moo, finaste tryckeriet på ön.

lördag 12 april 2008

70-tals revival

Lördag. Jag håller på att gå igenom 100-tals diabilder till ett litet sidoprojekt jag har på g. Jag tror nog det är officiellt nu, jag har inget liv.

fredag 11 april 2008

En bruds bekännelser

Appropå det förra inlägget med mina minnessaker från bröllopsresan, ibland går jag in för en riktig överdos när det kommer till minnen från augusti förra året. Månaden då svetten rann, benen sprangs sönder, händerna klistrades ihop vid tillverkningen av festprogrammen, nervositeten visste inga gränser och då jag till slut gifte mig med min man och hade en hejdundrande fest tillsammans med nära och kära.

Vill jag minnas bröllopsdagen kollar jag på bilderna våra vänner tog, lyssnar på låten mannen sjöng för mig under vigseln (Ronan Keeting - When you say nothing at all. Ja, vi är kanske lite cheesy), eller läser lappen från min norska vän där hon sent på natten skrev att hon skulle konvertera och bli svensk, så roliga bröllop som svenskar har.
Vill jag däremot minnas själva bröllopsplaneringen har jag en annan favorit, Weddingbee.com. En slags inpirationsblogg där utvalda blivande brudar skriver om klänningsinköp, tårtprovningar och nerver. Bland tusentals andra saker som man faktiskt kan lyckas koppla till bröllopsplanering.
Tjejerna där har helt fantastiska nick som Miss Cream puff, Miss Cherry blossom och Miss Love bug och jag brukade slukas med som en besatt, vartefter jag återkom till verkligheten med 100 nya idéer jag föreslog för min något uttröttade blivande make.
För det kan jag säga, är det nån som kan slukas med i saker, så är det jag.

Nu när jag kommit över till andra sidan och sansat mig lite är det bara småmysigt att kolla på Weddingbee igen. Minnas alla timmar av planering, timmar framför datorn och timmar av ångest över om jag valt rätt klänning eller inte.
Jag får faktiskt vara ganska glad för att jag fortfarande har den mentala hälsan i behåll.





Bild från Weddingbee.com

torsdag 10 april 2008

Fina minnen

Ibland är det skönt att drömma sig bort. När Photoshop trilskas, dammråttorna invaderar och man knappt tar sig in i vardagsrummet på grund av all wellpapp (av nån anledning tror jag att jag är en av få, verkligt få, som lider av det sistnämnda). När jag svävar iväg nån annanstans hamnar jag ofta på en sandstrand. Vit, bländande potatismjölssand, färska frukter och en och två och tre romdrinkar. Inte helt fel.
När jag var liten samlade jag på mig stenar motsvarande ett mindre bergsmassiv på semestrarna och förra resan hade jag ett litet återfall. Men kom igen, vem vill inte ha med sig så många minnen som möjligt från sin bröllopsresa på Mauritius? Med hem i resväskan följde alltså ett antal snäckor och koraller från stranden, två stycken pärlor jag fick från strandförsäljaren som efter mitt uttalande om att jag inte var intresserad just nu bedrövat utbrast "But when madame, when?!", en burk bananmarmelad samt ett pärlarmband, impulsshoppat på flygplatsen strax innan avgång.
Jag är mycket nöjd med mina minnen.

Smygtitt #2

Fortfarande rosa element, fortfarande gulligt, fortfarande ganska inspirerat av japansk popkonst. Har tre färdiga motiv nu, men känner inte att det räcker för att lägga upp en nya kategori i shoppen. Ni får helt enkelt vänta några dagar till tills illustrationsavdelningen på Konst by K öppnar. Spännande? I would say so! ;)

onsdag 9 april 2008

Dagens reflektion

Rådjursbogar är fasen skitsvårt att rita.

Pretty in pink

En liten smygtitt på mitt nya projekt (ett av dem i alla fall).
Jag som alltid flytt världens väg så fort jag sett något som ens kunde påminna om rosa sitter nu och helt frivilligt fyller min skärm med denna färg. Men jag är fortfarande petig, det måste vara rätt rosa. Tur jag har min älskade Pantone-karta, annars vet man ju inte hur det hade gått.

Så länge...

Efter det förra inlägget var jag tvungen att kolla runt lite på Etsy igen. Inspireras, förfäras, lockas och sucka. Allt är ju inte guld och grönsa skogar, inte ens på Etsy.
Dagens favorit, både vad det gäller namn och stil var My folk lover. Butiken hittar ni här.

Signerat av....

Jag är ju helt förälskad i Etsy.com och blev överförtjust när jag hörde att det ska komma en svensk version. Förväntningarna är ju såklart höga, men jag tror att signerat.se kan leva upp till dem.
Premiären sker nån gång nu under våren och otålig som jag är hoppas jag att det innebär nästa vecka.
Give me!
Bild från signerat.se

tisdag 8 april 2008

Status

I dag är en sån där dag. En dag när man vaknar med huvudvärk, får höra att man minsann snodde allt täcke under natten (igen), absolut under inga omständigheter orkar posta de där breven som egentligen borde postas och upptäcker att tröjan man dragit på sig utsmyckades med en tandkrämsfläck ca 23:00 igår kväll.
Dagens höjdpunkt är en shoppingtur till ICA och dagens lågvattensmärke är när man återigen påminns om att två av ens gamla husgudar från Varanteatern numera gör usel reklam för SEB.
Solen skiner i alla fall. Och det är ju trevligt.

Pixel lover

För alla färgälskare där ute måste det här vara den perfekta soffan. Fler färger än så här borde vara svårt att få.
Det är den föredetta RCA-studenten Cristian Zuzunaga som står för den smått galna designen som skulle pigga upp vilket vitt hem som helst.
Producerar gör danska Kvadrat.Bild från The cool hunter

måndag 7 april 2008

Helgens kärlek #2

Helgens andra kärlek gav ett översvallande lyckorus som fortfarande håller i sig. Förväntningarna var i höjd med Petronas Twin Towers (dvs löjligt höga), men tack och lov så blev jag inte besviken. Vad jag talar om? Juno!
Denna underbara film fick mig att allvarligt fundera på att döpa en eventuellt kommande dotter efter huvudpersonen, den omåttligt coola Juno. Planerna lades dock ner när min man påminde mig om att i vår bekantskapskrets finns ägare till en fiskebåt vid namn Juno. Fiskrens och kväljande stank slog omåttligt cool tjej den här gången.
Introt till filmen ligger nu på favoritlistan tillsammans med bl a Kiss Kiss, bang bang och Napoleon Dynamite. Titta på den här nedan.




Helgens kärlek #1

Inte förrens jag nämnde att jag skulle inhandla färgkartor för x antal tusen kronor behagade min kära make meddela att vi redan hade Pantone-produkter i vår ägo.
En cykeltur senare kom han hem med min nya kärlek, ett stycke Pantone Matching System, som hans far haft i sin ägo.
Lycka!
Nu kan jag äntligen sätta igång med mitt nya projekt som kommer resultera i en helt ny kategori hos Konst by K.


lördag 5 april 2008

På plats

Blev väldigt tjusigt tycker jag. Har du också en passande plats för en sådan här tavla finns den här.

fredag 4 april 2008

Stämning

Fredag och dags för lite musik som uppladdningen inför kvällen och resten av helgen. Jag är en riktig sucker för 80-talsmusik, och det här är en storfavorit ur den genren.
Långa lockar, lite synth och slitna jeans, ahhh.
Det kan inte bli bättre än When in Rome - The promise.



Dimmfredag

Dimman ligger tjock utanför. Att grannhuset mittemot ser lite suddigt ut beror för en gångs skull inte mest på att fönstrena behöver putsas.
Jag gillar dimma. En del av mina favoritbilder från shoppen är tagna dagar då man inte kan se många meter framför sig.
Dimma och fredag. Jag tror det måste innebära te, choklad och en bra film. Ja, alldeles absolut är det så.

torsdag 3 april 2008

Galen i gummi

Jag har alltid varit förtjust i saker som är lite galna, går lite utanför ramarna. Jag älskade att gå på konstskola där alla mer eller mindre svävade ut i det oändliga i sina skapelseprocesser. Smyckesdesignerna brukade lyckas bäst, de var helt enkelt helgalna.
Nu finns det ju dock konstskoleelever som lyckas kombinera galenskapen med det kommersiella, en av dem är Min-ji Cho som förra året gick ut RCA. Älskar hennes fantastiska Dream Of The Rubber Gloves, nedan. Hennes hemsida hittar ni här.Bild lånad från RCA

ps. Tack till alla er som anmält er till nyhetsbrevet! Sprid det till era vänner, vem vet, det kan ju löna sig. ;)

onsdag 2 april 2008

Som ett brev på posten... nästan

Nu kan man anmäla sig till Konst by K:s nyhetsbrev.

Dagens

Dagens väder: regn och grått
Dagens ledord: klipp och klistra

Vad gör ni?