måndag 31 mars 2008

Demoleringen fortsätter

Även idag har jag trotsat de förrädiska ångorna från färgburkarna och gett mig på oskyldiga små IKEA-föremål. Denna gång är offret (i dubbel bemärelse) ett knivställ.

Före
Efter



Knivställ i livet: IKEA.se
Offrat knivställ: Karin

söndag 30 mars 2008

En dag med farliga ångor

Dagens projekt var att få ordning på skrivbordet. Jag lyckades riktigt bra, skrivbordet är fantastiskt fint och välordnat nu, resten av rummet ser dock ut som skräp.
Ett delprojekt var att fixa till den hysteriskt trista "brevkorgssetet" jag köpt på IKEA för räkningar och liknande. Lyckades väldigt bra måste jag säga.

Före

Efter


Jag är nöjd med dagen.

Trist grå färg: IKEA.se
Finfina färger: Karin

lördag 29 mars 2008

Back in the 50's

Jag älskar pinuppor i stil med Gil Elvgren och liknande konstnärer, så jag blev ganska kär i Abecitas nya kampanj. Fina bilder, även om jag känner att de kunde ha tagit det ännu lite längre. Men modellen Carolina Gynning, vad har de gjort med henne? Jag kan inte för mitt liv se att det är hon. Kan du?
Foto: Abecita.com

Äntligen lördag!

Nu drar vi till Helsingborg för utställning med den fantastiska Sally Mann!

fredag 28 mars 2008

320 kg wellpapp i vardagsrummet

Kanske dags att köpa hus snart.


Lindrande musik

Nehej, scannern ville aldrig finna sig till rätta hos min kära iMac. Inte förrens jag testade att installera den på min mans Pc funkade det. Vansinnig var en lindrig beskrivning av mitt upplösningstillstånd då.
Om en negativ- och diascanner ska vara kompatibel med Mac, betyder det då inte att den ska vara..... kompatibel med Mac?

Blir lite upprörd av att bara skriva det här, så jag behöver lugna ner mig lite. Vad bättre då än lite musik? Tänkte bjuda på världens vackraste låt. Planen var till och med att vi skulle ha den här som ingångslåt på vårat bröllop, tyvärr gick det i stöpet eftersom vi envisades med att gifta oss utomhus med utsikt över havet. Ingen musik alls alltså förutom vinden, vågorna och mannens skönsång.

Nåja, här kommer den, Penguin Café Orchestra - Perpetuum Mobile. Pluspoäng till den som nämner den underbara, fantastiska film som låten varit med i.

torsdag 27 mars 2008

Inte helt hälsosamt

Håller på att bryta ihop över att installationen av min negativscanner inte verkar funka. Medans jag väntar på av- och påinstallation av programvara roar jag mig aktiviteterna i min fina bok "Commuter Waiting Games".

Scannat från Commuter Waiting Games - Quirk Productions

Jag hjärta mönster

När jag som färdigbakad grafisk designer promenerade runt på New Designers i London för ett par år sedan upptäckte jag mitt fatala misstag, det fanns ännu mer spännande utbildningar! Nu är jag visserligen inte missnöjd med mitt val, men det var med visst förtret jag upptäckte det underbara namnet: "surface pattern design". Många av uställarna hade gjort helt fantastiska saker, så det var nära att jag stannade i England ytterligare några år.

Allt det här påmindes jag nu om när jag upptäckte den fantastiska bloggen Inkjet som drivs av just en Surface Pattern Designer. Vill ni bara ha mer, mer, mer finns allt att köpa i hennes Etsy shop (jag hjärta även Etsy).

Foto: Inkjet Designs

onsdag 26 mars 2008

Lysande utsikter

Sen ungefär 6-7 år tillbaks har jag haft en stark fäbless för lampor. Bordslampor, taklampor, golvlampor, allt utom vägglampor.
Jag köpte på mig en ganska ansenlig samling på second hand-affärer när jag bodde i Västergötland och mitt bästa köp någonsin är en ståtlig, svängd golvlampa som påminner om Arco (tyvärr har jag aldrig lyckats spåra designern, men jag såg den i den kassa filmen Anchorman). 500kr för den godingen var ett kap.
Nu har jag kommit fram till att en ny lampa behövs i samlingen, nämligen en skrivbordslampa. Jag har dock hållit mig ifrån second hand denna gång och kollat runt på alla underbara internetbutiker som finns. Och det blev en succé, denna lampa från Lightyears ska jag alldeles bestämt nångång ha i min ägo.
Foto från Skandium.com

Skymning

Kände att jag ville lägga upp ytterligare en bild ifrån Expedition Linköping, en lite annorlunda denna gång.
Älskar den råa känslan bilden har, samtidigt som den ger ett nästan tecknat uttryck.
Bilden är, förutom konverteringen till s/v, helt obehandlad. Den gryniga ytan (som kommer fram bättre vid tryck)kommer sig av ljusförhållandet samt avståndet. I love it!
Bilden hittar ni under Made by Nature.

Inte ens nån telefonkömelodi

Dagens insikt (som förresten var gårdagens också): Att komma fram till Försäkringskassan är verkligen ett heltidsjobb.

tisdag 25 mars 2008

Designad musik

Jag är svag för många saker, två av dessa är bra musik och vacker design. När dessa kombineras, ja då är det ju nästan för bra för att vara sant. Det finns en hel del bra exempel, men ett som jag har fastnat för på sista tiden är Karin Ströms video till Klaustrofobi. Underbar sång och snygg video. Hurra!
Läs mer om Karin här.


Ny... igen

En till bild klar efter redigering. In till butiken och kolla på tavlan i sin helhet.

Ny tavla inlagd

Här har ni en liten detalj av den nya tavlan som nu lagts in i shoppen.
Den som först gissar rätt på vad bilden föreställer vinner en slängpuss.
Sen kan ni gå in hit för rätt svar.
Inget fusk nu.

Inspirerande reklam

Ibland hittar man saker som får en att gapa. När jag hittade den här annonsen inte bara gapade jag, jag tappade hakan totalt och har fortfarande inte fått den på plats igen.
Det är Leo Burnett Mumbai som står bakom detta brillianta genomförande. Highlighter-pennan har använts för att få fram ett porträtt på Hitler som ju texten handlar om, men inte bara det, de överstrukna textraderna bildar också en egen liten berättelse.
Det här får i alla fall mig att vilja köpa upp ett helt lager med Luxor-pennor.
Bild från adsoftheworld.com

Back in town

Tillbaks till Halmstad igen. Ett ganska snöigt Halmstad, förvånande nog. Jag som blir helt euforisk av ett snöfyllt landskap kanske får uppleva lite lycka här nere också (annars finns ju tidningar, godis och min man som piggar upp).

Nya bilder har det blivit, som kommer upp i shoppen under dagen. Tills dess får ni nöja er med lite "snapshots" från dagarna i Linköping.


fredag 21 mars 2008

Inga ägg var det här

Påsken är här och hela företaget (dvs jag, Karin) har tillsammans med sponsorerna (dvs min man), förflyttats till Linköping. Här ska det ätas godis, ratas ägg samt öka på utbudet hos Konst by K.
Jag hoppas på att kunna presentera en del nya, fina bilder när jag återvänder till västkusten igen.
Tills dess får ni ha en underbar ledighet så hörs vi igen efter påsk.

torsdag 20 mars 2008

Have you got walls?

Nu har äntligen både KonstbyK.se och bloggen öppnat. Hurra!
Stort tack till Wikinggruppen som stått ut med otaliga mail angående nyansbyte på rubriker, minimal minskning av bilder och andra saker som gjort de flesta vansinniga (fast det kanske de blev också).

Hos KonstbyK.se kan du köpa fotografisk konst på canvas. Varje verk trycks upp i endast 150 exemplar, allt för att du ska få en så unik och personlig inredning som möjligt.
Här på bloggen kommer du kunna läsa om företaget och design från övriga världen. Kort sagt allt som jag gillar (egoismen flödar).

För att fira denna lansering bjuder jag på en riktig gammal partylåt med det finaste bandnamnet Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich - Hold Tight.
Shake that booty!